З початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну ДБР розслідує майже 200 справ за держзраду та колабораціонізм

Дата: 27 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабної військової агресії Росії проти України Державне бюро розслідувань зареєструвало 330 кримінальних проваджень, з них майже 200 — за державну зраду та колабораціонізм.

Про це ДБР повідомило у фейсбуку.

Джерело: сайт ДБР

Усі, хто в умовах воєнного стану допускають можливість вчинення злочинів проти українців та української державності, будуть виявлені та притягнуті до відповідальності“, — заявили у відомстві.

У ДБР уточнюють, що лише за минулу добу розпочато 7 кримінальних проваджень за фактом вчинення держзради.

Зокрема, у Краматорську розпочато два провадження за колабораціонізм за фактом переходу на бік окупантів співробітників правоохоронних органів населених пунктів Донеччини. У Полтаві розслідують держзраду колишнього міського голови міста Ізюм, двох чинних депутатів Ізюмської міської ради та колишнього поліцейського.

Встановлено, що зловмисники перейшли на бік ворога та почали допомагати окупаційним військам. Вони “зливають” інформацію про розташування військ ЗСУ, місцевих активістів, підприємців, учасників тероборони та членів їхніх сімей“, — додають у ДБР.

Крім того, Державне бюро розслідувань продовжує виявляти в тилових регіонах осіб, які можуть бути причетними до діяльності диверсійно-розвідувальних груп чи виконувати інші завдання спецслужб РФ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter