З початку повномасштабного вторгнення росіяни лише раз дозволили гуманітарній місії ООН перетнути лінію фронту

Дата: 10 Січня 2024
A+ A- Підписатися

За час повномасштабного російського вторгнення представники Управління ООН з координації гуманітарних справ лише раз отримали від РФ дозвіл на перетин лінії фронту.

Про це повідомив речник Управління ООН з координації гуманітарних справ Савіано Абреу в інтервʼю Укрінформу.

Ілюстративне фото

“На жаль, це один з найбільших викликів, з яким ми стикаємося в гуманітарному реагуванні в Україні. Ми не змогли перетнути лінію фронту з жодною вантажівкою з допомогою, необхідною для того, щоб наша діяльність на окупованих Росією територіях була на більшому рівні”, – зазначив він.

За словами речника Управління ООН з координації гуманітарних справ, представники місії змогли перетнути лінію фронту один раз, коли евакуювали цивільних з металургійного комбінату “Азовсталь” у Маріуполі.

“Зараз лише кілька місцевих партнерів проводять окремі заходи допомоги. Ми надаємо їм фінансування та підтримку. Цього недостатньо. Ми маємо обмежену інформацію про ситуацію, але в нас є деякі оцінки потреб”, – наголосив Абреу.

Він додав, що через перешкоджання роботі гуманітарної місії ООН з боку Російської Федерації майже неможливо отримати повну картину того, що відбувається на окупованих територіях України.

“Ми знаємо, що ситуація не краща, ніж по цей бік лінії фронту, але, з іншого боку, рівень допомоги не на належному рівні. Ми продовжуємо шукати рішення та долати ці виклики, але допомога ще все не на тому рівні, на якому має бути”, – зазначив речник.

Нагадаємо, за даними ООН, під час зимових місяців на початку 2024 року в Україні гуманітарної допомоги потребуватимуть 40% населення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter