З початку нової агресії РФ на кордоні затримали понад 2 тисячі військовозобов’язаних чоловіків

Дата: 10 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну на кордоні затримали майже 2,2 тисячі військовозобов’язаних чоловіків.

Про це повідомили на сторінці Міністерства внутрішніх справ у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Держприкордонслужби

“Частина з них із надією обійти обмеження на виїзд за кордон стали жертвами шахраїв. Останні через анонімні канали пропонують незаконні послуги, за які беруть кошти і зникають”, — говориться в повідомленні.

Частина правопорушників намагається підкупити прикордонників, інші використовують підроблені документи, в яких приписують собі чи дітям інвалідність, називають померлими живих дружин чи дописують кількість дітей.

Але більшість порушників намагаються подолати кордон поза пунктами пропуску за допомогою так званих провідників. Останні не дуже переймаються безпекою своїх “підопічних”, пишуть прикордонники.

Днями правоохоронці затримали перевізника — громадянина Молдови, який на маленькому двомісному човні переплив Дністер, щоб забрати з України чотирьох чоловіків. Їх прикордонники теж затримали”, — розповіли у ДПСУ.

Прикордонники повідомили про те, що знаходили тіла чоловіків на берегах прикордонних водойм. Так само порушниками виявилися чоловіки, які стали жертвами негоди у Карпатах. Зокрема, військовослужбовці Мукачівського загону зі співробітниками ДСНС України визволили зі снігового полону сімох людей, двоє з яких через обмороження уже не могли самостійно пересуватися. Шестеро з них мали намір нелегально потрапити в Румунію, їх оштрафували. Сьомий виявився їхнім неповнолітнім провідником, щодо нього розпочате кримінальне провадження.

Водночас румунські прикордонники інформували про виявлення в цьому районі жертв негоди, зокрема з обмороженнями, та повідомлення про можливу загибель осіб, які зірвалися в урвище.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter