З підконтрольної українській владі території Донеччини виїхало три чверті населення

Дата: 22 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

З території Донецької області, підконтрольної Україні, від початку повномасштабного російського вторгнення змогли евакуюватись три чверті населення. 

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко

Ілюстративне зображення

Дані про кількість евакуйованих не містять інформації про кількість людей, що змогли виїхати з Маріуполя, бо, як каже Кириленко, ситуація там є трагічною, й нею займаються окремо.

“По всій іншій території я наведу цифри: до 24 лютого 2022 року постійне населення було 1 мільйон 670 тисяч. Зараз – були різні підрахунки, але те, що я бачив, це 430 тисяч населення лишилися на всій території”, – зазначив посадовець.

Минулої доби, до прикладу, з регіону вдалось вивезти близько сотні осіб. Також до Запоріжжя 21 квітня автобусами з Маріуполя змогли приїхати 79 людей – це жінки, діти та літні люди. Повномасштабної евакуації провести не вдалось, бо російські військові її зірвали.

Досі вивезти чоловіків з Маріуполя не вдається, бо окупанти тримають велику їх кількість у фільтраційних таборах та забороняють покидати територію міста. Загалом від кінця лютого до Запоріжжя виїхали майже 100 тисяч маріупольців.

У найбільшому після Маріуполя місті області Краматорську нині з 200 тисяч мешканців лишилось трохи більше 40 тисяч. 

Кириленко наголошує, що ситуація на Донеччині є дуже гострою:

“Крім того, що бої точаться по лінії наступу супротивника, вони (російські військові .– Ред.) також постійно обстрілюють міста, які відносно віддалені від лінії фронту. Відносно – це 30–40 кілометрів. Ракетні та авіаудари вони наносять по місту Краматорську та інших великих містах. Ми постійно закликаємо людей евакуюватись. Для тих, у кого немає автівок, є автобусне сполучення. Очільники міст доводять населенню інформацію про пункти збору та маршрути”.

Евакуацію з населених пунктів Донеччини попри обстріли проводять щодня.

Внаслідок обстрілів російських військових минулої доби у регіоні п’ять мирних мешканців дістали поранень, а від початку повномасштабного вторгнення Росії їх кількість сягнула вже 817. Щодо загиблих, то їх загальна кількість у регіоні сягає вже 254. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter