З окупованої Луганщини росіяни вивезли до військової академії в РФ близько 80 дітей

Дата: 20 Липня 2023
A+ A- Підписатися
Російські окупанти вивезли до військової академії у Костромі близько 80 старшокласників з тимчасово захоплених територій Луганщини.
 
Про це повідомили в Луганській обласній військовій адміністрації.
 
Джерело: flot2017.com
“Викрадені діти зараз проходять “військові збори” на полігоні Академії військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту та інженерних військ, що розташований у Костромській області, отримуючи чергову порцію пропаганди ворога”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, в ОВА зазначили, що на тимчасово захоплених територіях породіллям відмовляють в оформленні виплат, якщо в них немає паспорта РФ.

“Незважаючи на те, що всі новонароджені, згідно з окупаційним законодавством, вважаються громадянами РФ, отримати виплати на них батьки не можуть. Таким чином противник вдається до ще одного тиску для примусової паспортизації”, наголосили в ОВА.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині триває ідеологічна обробка дітей: для них влаштували фестиваль “Ворошиловский стрелок”, акції “Я гражданин России”, “Победа за нами”, “Террор и террористы” та низку інших.

Раніше ZMINA повідомляла, що з кінця травня по перші числа червня поточного року до Ростовської області РФ депортували ще близько 600 українців з тимчасово окупованих Луганщини та Донеччини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter