В Україні можуть дозволити щеплювати проти коронавірусу дітей від п’яти років

Дата: 11 Січня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні з квітня поточного року можуть почати вакцинувати проти COVID-19 дітей віком від п’яти років.

Про це повідомляє “BBC News Україна” з посиланням на інтерв’ю головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна.

Фото з відкритих джерел

 “Досвід інших країн, де вже проводять такі щеплення, показує, що це безпечно. Що завдяки щепленням від ковіду попереджають передчасну смертність, особливо на фоні важких соматичних захворювань. Попереджають спалахи в організованих колективах. Рекомендацій європейської технічної групи експертів щодо щеплення дітей від п’яти років ще не було. Тобто на рівні Європи таке питання не розглядали. Ми плануємо розглянути вакцинацію дітей від п’яти років орієнтовно з квітня”, – зазначив Кузін.

За словами головного державного санітарного лікаря, наразі в Україні дозволено вакцинувати проти коронавірусу дітей віком від 12 до 18 років лише за бажанням батьків. В Україні вже вакциновано близько 140 тисяч дітей.

“Якщо дитина має супутні заварювання – онко, астма, серцево-судинні, то я б радив провести щеплення. Бо перебіг ковіду в такої дитини може бути важким. Якщо дитина здорова, то рішення буде залежати від того, наскільки часто ця дитина відвідує організовані колективи”, – додав Кузін.

Нагадаємо, за даними МОЗ, 47,6% дорослого населення України отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19, а 44,9% – дві дози вакцини. 6 січня в Україні проти коронавірусу вакцинували 71 841 людину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter