З кінця лютого внаслідок бойових дій в Україні на робочих місцях загинули 163 людини

Дата: 13 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
З початку повномасштабної війни в Україні в процесі виконання трудових обов’язків постраждали 555 працівників підприємств, 163 з них загинули.
 
Про це повідомили у Фонді соціального страхування.
 
Наслідки обстрілу Харкова. Архівне фото. Джерело: ДСНС

“З початку війни на підприємствах України зафіксовано 555 постраждалих унаслідок бойових дій працівників (+6 за останній тиждень). З них під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію Росії загинули 163 українці”, йдеться в повідомленні.

Найбільше потерпілих серед працівників підприємств зареєстровано в Києві – 97, з них 32 були травмовані смертельно. У Миколаївській області – 69 постраждалих, 26 із яких померли, на Дніпропетровщині 53 та 11 відповідно, Донеччині 52 та 10, Харківщині 46 та дев’ять.

До відомостей про кількість потерпілих не внесли військовослужбовців, поліцейських, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників унаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

У фонді запевнили, що всі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються страховими виплатами й медико-соціальними послугами.

Також одноразові грошові допомоги та щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення російські військові випустили по території України вже 2960 ракет.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter