З кінця лютого через військове вторгнення РФ в Україні загинули 184 спортсмени

Дата: 14 Грудня 2022
A+ A- Підписатися
З початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україні загинули 184 спортсмени. Президент Володимир Зеленський закликав МОК ізолювати РФ на міжнародних спортивних заходах.
 
Про це він заявив у телефонній розмові з главою Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томасом Бахом.
 
Джерело: pravda.com.ua

“Із лютого 184 українські спортсмени загинули від дій Росії, а сама вона використовує спорт із пропагандистською метою”, – зазначив президент.

Зеленський також закликав МОК сприяти відновленню зруйнованої російською федерацією спортивної інфраструктури України.

Водночас президент висловив розчарування присутністю президента Олімпійського комітету Росії на саміті МОК 9 листопада та намірами повернути російських і білоруських спортсменів на міжнародні змагання під нейтральним прапором.

За його словами, мовчання спортсменів, тренерів і функціонерів потурає агресії, а Росія використовує спорт із пропагандистською метою.

“Не можна намагатися бути нейтральними, коли знищуються основи мирного життя та ігноруються загальнолюдські цінності”, підкреслив глава держави.

На думку Зеленського, справедливою відповіддю на війну проти України мала бути лише повна ізоляція Росії на міжнародній арені. Зокрема, на міжнародних спортивних заходах.

Нагадаємо, 8 січня стало відомо, що в боях на Донеччині загинув сержант другого механізованого взводу механізованої роти Ярослав Хибовський.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter