З чоловіка, який 12 років не платив аліментів, стягнули понад 200 тисяч гривень

Дата: 01 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Органи державної виконавчої служби змусили боржника сплатити 12-річний борг з аліментів. 

Про це повідомили в Мін’юсті. 

Фото: з відкритих джерел

Із 2008 року, як розповіли у відомстві, на виконанні в одному з відділів державної виконавчої служби в Запоріжжі перебувало провадження про стягнення аліментів на утримання дитини. 12 років батько відмовлявся платити гроші, але влітку поточного року співробітники Нацполіції затримали автівку, якою керував боржник. Після цього він був змушений сплатити заборгованість у розмірі  227,2 тисячі гривень, а також штраф у понад 61 тисячу. 

Державна виконавча служба, як розповіли в Мін’юсті, лише за останній тиждень стягнула 136,9 мільйона гривень аліментів, з яких 29,3 мільйона проблемної заборгованості. Всього з початку року стягнули вже 3,1 мільярда гривень таких платежів. Водночас закони, які працюють в Україні з 2017 року та дозволяють, зокрема, закрити аліментним боржникам виїзд за кордон, допомогли стягнути 605 мільйонів із загальної суми.

Нагадаємо, що у 2017 році посилили відповідальність для українських батьків, які не платять аліментів. Відтоді їм забороняють виїзд за кордон, позбавляють права на керування авто, полювання і на зброю. Утім, не всі неплатники знають про свої борги, а санкції, передбачені в законі, як констатують юристи, не працюють для батьків, у яких немає грошей. 

Трохи більш ніж за рік дії урядової програми щодо аліментів на користь 1 мільйона дітей, яких виховують у неповних сім’ях, стягнули 7,8 мільярда аліментів. У 2018 році через борг із невиплати аліментів державна система електронних торгів арештованим майном “СЕТАМ” виставила на продаж автомобіль Ferrari.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter