З боку ОРДЛО заблокований рух у більшості гуманітарних коридорів

Дата: 24 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Окупанти блокують рух у більшості гуманітарних дорожніх коридорів з боку ОРДЛО, але контрольні пункти в’їзду/виїзду відкриті для пропуску через лінію розмежування з 08.00 до 16.00.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Джерело: Державна прикордонна служба України

“З семи відкритих КПВВ повноцінний пропуск здійснюється лише в “Станиці Луганській”. Пасажиропотік там був динамічним та у порівнянні з минулим тижнем збільшився на 35%. Загалом за тиждень через цей дорожній коридор на тимчасово окуповану територію України пройшли 9 991 особа, а на контрольовану територію – 10 019 осіб”, йдеться у повідомленні.

Наприклад, навпроти КПВВ “Новотроїцьке” окупанти дозволяють рух тільки у понеділок та п’ятницю для окремих громадян. У ці дні лінію розмежування в контрольному пункті перетнули 588 осіб та 81 транспортний засіб до тимчасово окупованої частини Донеччини, водночас 559 осіб та 93 транспортні засоби проїхали на територію підконтрольну Україні.

Також через КПВВ “Новотроїцьке” проїхало 4 вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем. Міжнародний Комітет Червоного Хреста для населення тимчасово окупованої території України доправив продуктові набори та будівельні матеріали. Загальна вага гуманітарної допомоги склала близько 75,6 тонни.

Крім того, у Держприкордонслужбі повідомляють, що під час перевірок прикордонники виявили трьох громадян, які прямували на контрольовану територію за частково підробленими документами. До Нацполіції направлені повідомлення про виявлення ознак кримінальних правопорушень.

У ДПСУ нагадали, що на КПВВ діють протиепідемічні заходи. Обов’язковою умовою залишається перебування у захисній масці (респіраторі) із дотриманням соціальної дистанції. Водночас під час дії в Україні “зеленого” рівня епідемічної небезпеки громадяни прибувають на контрольовану територію без проходження самоізоляції. Але іноземцям для перетину лінії розмежування необхідно мати поліс медичного страхування.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав закон, який на час карантину або блокування діяльності КПВВ скасовує адміністративні штрафи для громадян України за порушення порядку в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій, зокрема – спроби потрапити на підконтрольну уряду України територію через Росію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter