З 2024 року запрацюють нові правила в’їзду до Євросоюзу: що зміниться?

Дата: 22 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Від 2024 року правила в‘їзду до Європейського Союзу зміняться після того, як запрацює автоматизована система реєстрації в’їзду-виїзду для мандрівників із Великої Британії, України та інших (близько 60) країн, які не входять до ЄС.

Про це пише Euronews Travel.

Джерело: twitter.com/Straz_Graniczna

Як повідомляється, за новими правилами, доведеться отримувати спеціальний дозвіл ETIAS та сплачувати 7 євро. Цей дозвіл на в’їзд до Євросоюзу діятиме впродовж трьох років і дозволятиме відвідувати країни ЄС на 90 днів впродовж 180-денного періоду.

За новими правилами туристи самостійно скануватимуть свої паспорти та інші проїзні документи, коли перетинатимуть зовнішній кордон ЄС. Це правило не поширюватиметься на законних резидентів або тих, хто має довгострокові візи.

Система зареєструє ім’я мандрівника, його біометричні дані, а також дату та місце в’їзду та виїзду. Сканування обличчя та дані відбитків пальців зберігатимуться в електронній базі протягом трьох років після кожної поїздки“, – інформують в Euronews Travel.

Заявку та анкету на отримання дозволу на в’їзд ETIAS можна буде заповнити на офіційному сайті. Це можна буде зробити до того, як ви придбаєте квиток або забронюєте житло. Паспортні дані повинні збігатися з даними, зазначеними у вашому дозволі ETIAS.

Правила не діятимуть при в’їзді в Ірландію, Кіпр та ще у чотири країни Шенгенської зони, що не входять до ЄС: Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію.

Зазначається, що EES запроваджується для посилення безпеки на кордоні та виявлення мандрівників, які перевищують дозволений час перебування в Шенгенській зоні (90 днів впродовж 180 днів).

Нагадаємо, з наступного тижня в Канаді запрацює нова тимчасова міграційна програма, яка дозволяє українцям, які мають близьких родичів-канадців отримати дозвіл на постійне проживання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter