ЮНІСЕФ та IT Ukraine створили VR-розробку з протимінної безпеки для дітей

Дата: 13 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

ЮНІСЕФ спільно з Асоціацією “IT Ukraine” створили віртуальну реальність із протимінної безпеки для дітей на Сході України.

Як повідомляє пресслужба ЮНІСЕФ, уже у квітні в зонах з високою небезпекою від вибухових предметів VR стане компонентом освітніх сесій у школах.

VR побудовано як подорож, щоб навчити користувача в розважальному форматі правил безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами. Розробка створена для трьох цільових аудиторій – учнів молодшої, середньої та старшої школи, а також для батьків та вчителів і має свої розбіжності залежно від категорії користувача.

Наприклад, у версії для молодшої школи присутній гід: уже добре знайомий їм персонаж із “Суперкоманди проти мін” – коміксів, розроблених ЮНІСЕФ у межах просвітницької програми з протимінної безпеки. Гід виконує роль помічника для школярів, надає підказки та супроводжує героя через усю подорож. На початку та наприкінці VR-досвіду користувач проходить спеціальний тест, який дозволяє виміряти інформативність та користь VR-продукту.

Навчання з VR охопить області, які постраждали від конфлікту, а також Дніпропетровську, Запорізьку та Харківську, де розміщені склади боєприпасів і проживають вимушені переселенці.

У ЮНІСЕФ зазначають, що VR-розробка пройшла тестування, в якому взяли участь 73 респонденти різного віку з Луганської та Донецької областей, і продемонструвала свою ефективність. У тестуванні взяли участь школярі, батьки та вчителі, які проживають у таких населених пунктах: Комишуваха, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Тошківка (Луганська область) та Благодатне, Добропілля, Костянтинівка, Краматорськ, Новогородське, Ольгинка, Слов’янськ (Донецька область).

За даними ЮНІСЕФ, станом на початок квітня 2021 року на Сході України 42 дитини загинуло і 144 були поранені через міни та вибухонебезпечні залишки війни. Здебільшого жертви серед дітей трапляються, коли діти підбирають вибухонебезпечні речовини, оскільки думають, що це іграшки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter