На тілі було понад 70 синців: у Дніпрі померла мати трьох дітей, яку майже щодня бив чоловік

Дата: 18 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Дніпрі померла мати трьох дітей, яку майже щодня бив чоловік: на тілі загиблої нарахували понад 70 синців. Попри те, що жінка ніколи не зверталася до лікарів зі скаргами, поліція закрила справу про навмисне вбивство, бо, за висновком судово-медичної експертизи (СМЕ), та померла через хворе серце.

Про це повідомила адвокатка дітей потерпілої Юлія Сегеда.

Джерело: фейсбук-сторінка Аліни Кирпале

Загибла, на ім’я Любов, рано втратила батьків. У спадок отримала маленьку квартиру, де жила зі своїми двома дітьми. Згодом одружилася, народила третю дитину.

Зі слів її дітей, чоловік бив жінку кожного дня. Вона намагалась відправляти їх на вулицю, щоб вони цього не бачили. За скаргу поліції або сусідам отримувала ще більше побиття.

Коли сусіди кілька разів викликали поліцію, постраждала казала, що в неї нібито все гаразд. Тож правоохоронці їхали, не вживши жодних заходів. Але зрозуміло, що побита та залякана жінка, яку після викликів чоловік б’є ще сильніше, просто боїться щось сказати поліції, наголосила юристка.

“Він жив в її квартирі, яка стала для неї найнебезпечнішим місцем на Землі. У 2022-му він пішов в ТрО, але постійно був у Дніпрі. У вересні прийшов і повідомив, що втік”, — розповіла Сегеда.

Кримінальне провадження через самовільне залишення служби відкрили, але слідство досі триває. Весь цей час чоловік жив вдома у дружини та бив її. Після смерті жінки оселився у своєї матері.

Жінка померла в січні 2023 року. Справу спочатку розслідували як навмисне вбивство, але згодом закрили, оскільки за висновком СМЕ потерпіла померла від хвороби серця. Проте вона жодного разу не зверталась зі скаргами на серце й не стояла на обліку в лікарні, повідомила Сегеда.

Водночас, за висновками СМЕ, на тілі загиблої зафіксували 76 синців різного терміну. 

“Ні, мене таке не влаштовує. Я хочу реагування, бо на фото, де жінка, у якої зупиняється серце, вся в синцях, — дивитись страшно. А те, що розказують діти, які отримують психологічну допомогу, взагалі жах”, — написала адвокатка.

Юлія Сегеда розповіла, що станом на 6 серпня 2023 року домоглася скасувати постанову про закриття ️кримінального провадження через навмисне вбивство, слідство триває. Також за її клопотанням призначена та триває комісійна судово-медична експертиза, яка має відповісти на питання, чи можуть бути в причинному зв’язку систематичне побиття зі смертю.

Слідство проводить відділ поліції 5 Соборного району Дніпра.

Раніше ZMINA розповідала про ще одну справу адвокатки Юлії Сегеди. Її підзахисна, жертва домашнього насильства, яка піддавалася катуванням впродовж двох років, захищаючись, вбила свого кривдника.  

Детальніше історію Марини Полях читайте в матеріалі: “Роки домашнього насильства і бездіяльності поліції. Історія дніпрянки, яка, захищаючись, убила кривдника”

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter