YouTube заблокував ресурси угруповань “ЛНР” і “ДНР”

Дата: 04 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Відеохостинг YouTube 4 лютого заблокував низку ресурсів терористичних угруповань “ЛНР” і “ДНР”. 

Про це повідомив журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото автора freestocks.org з Pexels

“Здається, боротися зі США в американських соцмережах було не дуже гарною ідеєю”, – написав він.

Скриншот допису на сторінці Дениса Казанського

Доступ заблокований до каналів “Міністерства інформації” та “Управління Народної міліції” угруповання “ДНР”, “державного інформаційного агентства “Луганський Інформаційний Центр”, “державної телерадіокомпанії” “ЛНР” та “пресслужби управління “Народної міліції Республіки”.

Під час спроби знайти відповідні канали зʼявляється напис: “Цей обліковий запис заблоковано через порушення правил спільноти”.

Раніше стало відомо про те, що адміністрація YouTube заблокувала канали “Перший незалежний” та UkrLive, які торік опинились під санкціями в Україні. Санкції терміном на п’ять років щодо компаній “Медіахолдинг “Новини”, “Тайм Медіа” і “Телепростір”, які пов’язані з заблокованими телеканалами, запровадила Рада національної безпеки та оборони. Президент Володимир Зеленський увів їх у дію наприкінці минулого року.

“Медіахолдинг “Новини” створили сто працівників санкційних “каналів Медведчука” (ZIK, “112 Україна” та NewsOne). ТОВ є власником “Тайм медіа” зі 100% часткою.

60% акцій телеканалу “Перший незалежний” (ТОВ “Тайм медіа”) на початку минулого року придбав нардеп від “Опозиційної платформи – За життя”, голова парламентського Комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич. Невдовзі він став власником й ТОВ “Телепростір” (телеканал UkrLive).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter