Євросоюз офіційно розпочав масову вакцинацію від коронавірусної інфекції

Дата: 27 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

27 грудня на всій території ЄС розпочалася масова вакцинація від SARS-CoV-2. Повідомлення про початок кампанії надійшли з Італії, Чехії, Кіпру та інших країн. У Німеччині, Угорщині та Словаччині вакцинація почалася на день раніше.

Про це повідомляє DW.

Всього в ЄС налічується близько 450 мільйонів мешканців, але від коронавірусу будуть поки прищеплювати тільки дорослих — у порядку пріоритетності, що залежить від групи ризику.

На першому етапі вакцинуватимуть людей у ​​віці від 80 років і тих, хто має серйозні проблеми зі здоров’ям. Поступово вікова планка буде знижуватися і в підсумку вакцину зможуть отримати всі охочі.

Щеплення роблять вакциною, розробленою німецькою компанією BioNTech і американською Pfizer.

Нагадаємо, що Україна планує отримати перші партії вакцини від ковіду у першому кварталі 2021 року. Згодом обіцяють також розробити спеціальний план для вакцинації українців з непідконтрольних територій.

Щеплення робитимуть тільки добровільною на базі спеціальних пунктів, а також у тимчасових центрах. Згідно з планом, вакцинувати українців будуть у чотири етапи. Спочатку із січня по квітень вакцину отримають люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку хвороби й ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter