Європерспектива для України може змінити правила гри, диктовані Москвою – Туск

Дата: 23 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Глава Європейської народної партії та колишній очільник Євроради Дональд Туск закликав ЄС зайняти серйозну позицію щодо надання європейської перспективи Україні на тлі російської кризи. 

Про це він сказав у своїй заяві на саміті Європейської народної партії щодо України, повідомляє “Європейська правда”.

 

Туск перерахував п’ять речей, які, на його думку, є важливими на тлі кризи, що склалася. Серед них – надання Україні перспективи членства у ЄС.

“П’яте – серйозна позиція щодо європейської перспективи України. Нам необхідно прискорити та активізувати діалог між Києвом та Брюсселем”, –  сказав він. 

Він наголосив, що цей процес може бути складним, однак “у разі реалізації це означатиме реальні зміни правил гри, які на цей час диктуються Москвою”

Туск додав, що урядам та політичним силам ЄС не слід повторювати помилки умиротворення агресора та бути наївним, а виступити рішуче і сміливо проти цинізму і брутальності Путіна.

Президенти Литви і Польщі Гітанас Науседа і Анджей Дуда під час візиту до Києва в середу виступили за те, щоб Україна отримала статус країни-кандидата на членство в ЄС.

Нагадаємо, на Мюнхенській безпековій конференції президент Володимир Зеленський заявив, що аби дійсно допомогти Україні, потрібно наблизити дати вступу України до Євросоюзу та НАТО. У тому числі, на думку президента, ЄС має надати Україні офіційну перспективу вступу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter