Європейська федерація журналістів скерує досьє своїх колег, ув’язнених в Криму, до Платформи Ради Європи із захисту журналістів

Дата: 11 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Європейська федерація журналістів скерує досьє на ув’язнених Росією десятьох кримськотатарських громадянських журналістів для міжнародного дипломатичного контролю на Спеціалізовану Платформу Ради Європи із захисту журналістів.

Про це йдеться на сайті організації.

Фото з відкритих джерел

Європейська Федерація Журналістів (ЄФЖ) приєдналася до ініціативи Національної спілки журналістів України із закликом до негайного звільнення колег, яких переслідують в окупованому Криму.

Генеральний секретар ЄФЖ Рікардо Гутьєррес у своєму відеозверненні закликав Російську Федерацію негайно звільнити кримськотатарських журналістів, а також фрілансера “Радіо Свобода” Владислава Єсипенка.

Я вважаю, що сьогодні, як ніколи раніше, необхідно сприяти міцній солідарності з журналістами, яких переслідує російська влада в Криму. Ми вважаємо наших колег політичними в’язнями. Вони сидять у в’язниці лише за те, що виконують свою роботу в інтересах суспільства. Крим став зоною, де більше не поважають міжнародне право та верховенство права“, – зазначив Гутьєррес у своїй промові.

Європейська Федерація Журналістів є офіційним партнером Ради Європи та скеровує спеціальні досьє про атаки на європейських журналістів для міжнародного дипломатичного контролю на Спеціалізовану Платформу Ради Європи із захисту журналістів.

Нагадаємо, з червня 2021 дев’ятеро осіб незаконно утримуються в російських тюрмах, і один перебуває під домашнім арештом. Це Амет Сулейманов, Марлен Асанов, Осман Аріфмеметов, Ремзі Бекіров, Руслан Сулейманов, Рустем Шейхалієв, Сейран Салієв, Сервер Мустафаєв, Тимур Ібрагімов та Асан Ахтемов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter