Європарламент виступив із вимогою розслідувати російську мережу впливу на майбутні парламентські вибори

Дата: 31 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Депутати Європарламенту виступили з вимогою розслідувати російську мережу впливу на європейських політиків перед парламентськими виборами, призначеними на червень 2024 року.

Про це пише Politico.

Дебати у Європарламенті щодо російської мережі впливу заплановані на 10 квітня в Брюсселі. Фото: Фредерік Флорін / AFP via Getty Images

Президентка ліберальної групи Renew Валері Аєр в листі до президентки ЄП Роберти Мецоли закликала провести термінові дебати у парламенті.

“Якщо чинні члени Європарламенту або кандидати на майбутніх європейських виборах брали гроші від російського уряду чи їхніх довірених осіб, або були корумповані ними, вони повинні бути викриті”, – заявила вона.

Її підтримав депутат з Нідерландів Бас Ейкгоут, який звернувся з таким же закликом до президентки ЄП.

У коментарі Politico заступниця прессекретаря ЄП Дельфін Колард сказала, що парламент вивчає висновки розслідування, яке оприлюднила чеська влада.

Нагадаємо, що за даними чеської контррозвідки (BIS), обвинувачений в держзраді екснардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук і пропагандист, ексгенпродюсер забороненого каналу “112 Україна” Артем Марчевський причетні до діяльності мережі впливу, що базується в центрі Праги й керує проросійським новинним сайтом Voice of Europe. Через цю мережу поширювали антиукраїнські історії та нібито оплачували лояльність неназваних європейських політиків.

Сайт Voice of Europe недоступний з четверга, 28 березня. Акаунт ресурсу в соцмережі X також не оновлюється від 27 березня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter