Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС

Дата: 01 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Європейський парламент переважною більшістю голосів затвердив резолюцію, яка рекомендує державам-членам ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на вступ.

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Роберта Метцола заявила, що ЄС визнає європейську перспективу України, вітає заявку України на отримання статусу кандидата на членство в ЄС і працюватиме над досягненням цієї мети

Резолюцію схвалили 637 голосами за, тільки 13 євродепутатів виступили проти, 26 утрималися.

Резолюція засуджує війну Росії проти України, вимагає від РФ вивести всі свої війська з української території та вимагає від інституцій Євросоюзу працювати над наданням Україні статусу кандидата на членство в ЄС.

Європарламент не має повноважень ухвалювати жодних рішень у процесі щодо статусу кандидата та процесу вступу до ЄС. Ці рішення повністю перебувають у компетенції держав-членів ЄС.

Голос Європарламенту є рекомендаційним, і його позиція незмінна: вже протягом багатьох років він рекомендує надати Україні статус кандидата та розпочати перемовини про вступ.

Обговорюючи вторгнення Росії в Україну, євродепутати висловили непохитну підтримку Україні та її зусиллям приєднатися до європейської спільноти.

Президент Володимир Зеленський у своєму виступі в Європарламенті у вівторок закликав Європейський Союз надати Україні всю необхідну підтримку і перспективу членства.

Раніше в емоційному зверненні до депутатів Європарламенту президент Зеленський заявив, що українці щодня доводять свій європейський вибір, і закликав євродепутатів продемонструвати солідарність з українським народом.

Його виступ євродепутати зустріли оплесками стоячи, багато хто – зі сльозами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter