Європарламент покарав депутатів, які незаконно їздили в Крим на “референдум”, – EU Observer

Дата: 30 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Європейський парламент покарав п’ятьох французьких депутатів, які самовільно незаконно їздили до тимчасово окупованого Криму “спостерігати за голосуванням” під час протиправно організованого Росією на півострові “референдуму” щодо змін до Конституції РФ. До кінця року їм заборонено відвідувати офіційні місії Європарламенту зі спостереження за виборами.

Про це повідомляє EU Observer з посиланням на джерела, передає Центр журналістських розслідувань.

У чорному списку перебувають п’ятеро французьких депутатів із крайньої правої фракції “Ідентичність і демократія”: Вірджіні Жорон, Ерве Жювен, Жан-Лін Лакапель, Тьєррі Маріані й Філіп Олів’є. Влітку 2020 року вони відвідали без дозволу України Крим з “наглядовою місією” під час незаконно організованого Росією “референдуму” щодо змін до Конституції РФ.

Крім того, до чорного списку також потрапили три представники крайньої лівої сили “Європейські об’єднані ліві / Зелені ліві Півночі” (GUE / NGL) – ірландці Клер Дейлі й Мік Воллес та іспанець Ману Пінеда, які самовільно їздили на вибори в Еквадор і Венесуелу.

Занесення євродепутатів до цього списку означає, що їм до кінця року заборонено відвідувати офіційні місії Європарламенту зі спостереження за виборами.

У липні 2020 року Європарламент дистанціювався від групи французьких євродепутатів, які поїхали без дозволу України до окупованого Криму для спостереження за “виборчим процесом”, організованим Росією. Речник Європарламенту назвав їхню поїздку “приватним візитом”, зазначивши, що “це не офіційна делегація Європейського парламенту”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter