Євро-2020: у Румунії українських уболівальників не пускали на стадіон через прапор із Кримом

Дата: 22 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У Бухаресті румунські правоохоронці не дозволили українським уболівальникам пройти на стадіон із прапором, на якому розміщено мапу окупованого Росією півострова Крим і напис “Крим – це Україна”.

Про інцидент, який стався 21 червня на матчі завершального туру чемпіонату Європи – 2020 між збірними України та Австрії, стало відомо із соцмереж.

Джерело: сторінка користувача Dmytro Serhiyovych у фейсбуку

Як повідомив користувач фейсбуку з ніком Dmytro Serhiyovych, румунські поліцейські нібито не дозволяли фанатам пройти на трибуни з таким прапором через те, що “це політика”, а політичні вияви на матчі заборонено. Вони наполягали на тому, щоб українці здали прапор до камери схову.

За словами учасників інциденту, на їхні твердження, що це не політика, а просто факт, їх спитали, чи хочуть вони потрапити на матч. Також румунські поліцейські нібито сказали, що Крим – “спірна територія між Росією та Україною, і відмовилися поглянути на карту в гугл-мапс”.

У ситуацію втрутився український правоохоронець, уточнив автор допису про інцидент. Він спробував пояснити колегам, що прапор можна пропускати, однак після розмови з ними нібито сказав фанатам, щоб не сперечалися, бо інакше їх не пустять на стадіон.

Нагадаємо, що Російська Федерація окупувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Більшість країн світу не визнає півострів російським, а щодо окупантів діє кілька санкційних пакетів ЄС. Зокрема, європейським компаніям заборонено інвестувати в Крим, купувати нерухомість або організації, європейським туроператорам заборонено пропонувати тут відпочинок тощо.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter