Євген Малолєтка став фотографом року за версією The Guardian

Дата: 24 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Фотограф Євген Малолєтка став фотографом 2022 року за версією британської газети The Guardian.

Про це повідомили на сайті видання.

На початку року він  висвітлював антиурядові протести в Казахстані, однак в середині січня через ймовірне повномасштабне вторгнення Росії повернувся до України та працював кореспондентом для Associated Press на Донбасі.

Малолєтка разом із відеожурналістом Мстиславом Черновим та продюсеркою Василісою Степаненко стали єдиними представниками міжнародних медіа, які працювали в Маріуполі під час його штурму росіянами з початку повномасштабної війни.

Фотовідеографи вели репортажі для Associated Press із самого початку російської повномасштабної агресії 24 лютого 2022 року. Були єдиними журналістами, які документували наслідки бойових дій та артилерійських обстрілів у Маріуполі впродовж 20 днів у березні 2022 року для міжнародних ЗМІ.

Їхні фото вагітної жінки, пораненої внаслідок обстрілу росіянами пологового будинку, обійшло весь світ і привернуло увагу міжнародної громадської думки до того, що відбувається в обложеному місті.

Журналісти працювали у вкрай важких умовах, російська армія шукала їх через вплив фотографій на думку світу, але їм допомагало населення, яке усвідомлювало важливість їхньої роботи.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Парижі вручили 30-ту щорічну премію за свободу преси від “Репортерів без кордонів”, її лауреатами стали іранська журналістка Наргес Мохаммаді, українські медійники Мстислав Чернов і Євген Малолєтка та марокканський репортер Омар Раді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter