ЄС вимагає від Росії негайно звільнити голову регіонального “Меморіалу” Дмитрієва

Дата: 24 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Європейський Союз вимагає звільнити очільника карельського відділення “Меморіалу” Юрія Дмитрієва, якого засудили до трьох з половиною років колонії.

Відповідну заяву опублікували на сайті Союзу. 

У заяві ЄС наголошує, що звинувачення, висунуті російськими силовиками, схоже, були спричинені правозахисною діяльністю Дмитрієва і його дослідженнями політичних репресій у радянський період.

“Його справа є частиною більшої тенденції арештів і дискредитації правозахисників у Російській Федерації. Європейський Союз закликає російську владу негайно і беззастережно звільнити пана Дмитрієва з гуманітарних міркувань з урахуванням його віку і стану здоров’я під час пандемії коронавірусу”, – йдеться в заяві. 

Нагадаємо, що в липні керівника карельського відділення правозахисного товариства “Меморіал” Юрія Дмитрієва засудили до трьох з половиною років колонії суворого режиму. ZMINA докладно розповідала, як спочатку історика звинувачували у виготовленні дитячої порнографії, згодом виправдали, а потім скасували виправдальний вирок та засудили за нібито дії сексуального характеру щодо доньки. 

Після арешту Дмитрієва на його підтримку виступили сотні правозахисників та лауреати Нобелівської премії з літератури Герта Мюллер та Світлана Алексієвич, а також лауреат Гонкурівської премії Джонатан Літтелл.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter