ЄС та Британія розширили санкції проти Росії за Керченський міст

Дата: 02 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Європейський Союз та Велика Британія розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту. У список потрапили дві фізичні особи та чотири компанії.

Про це йдеться в Офіційному журналі ЄС, а також повідомляє Міністерство фінансів Великої Британії.  

Керченський міст

У ЄС пояснили, що росіяни та компанії потрапили до “чорного списку” через їх роль в розробці, будівництві або використанні залізничної інфраструктури між Росією і Кримом.

У санкційний список потрапили Александр Ганов, генеральний директор “Гранд Сервис Экспресс”. Ця компанія здійснює залізничне сполучення між Росією та тимчасово окупованого Криму. Окрім цього, до списку занесли Леоніда Риженькіна, заступника генерального директора з інфраструктурних проєктів ТОВ “Стройгазмонтаж”. З 2015 року підприємство займалось будівництвом моста через Керченську протоку.

Під санкціями також опинились “Ленпромтранспроект”, “Дирекция по строительству железной дороги Беркакит‐Томмот‐Якутск”, “Крымская железная дорога” і “Крымская первая страховая компания”.

ЄС заморозить активи підприємств на своїй території ЄС і заборонить в’їзд згаданим фізичним особам.  

Нагадаємо, у 2018 році Євросоюз офіційно запровадив санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

Раніше перша заступник голови МЗС України Еміне Джеппар подякувала Комітету постійних представників ЄС за рішення розширити перелік підсанкційних осіб і організацій, причетних до підриву суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема – до будівництва Керченського мосту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter