ЄС продовжив санкції проти РФ за анексію Криму ще на рік

Дата: 20 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Рада ЄС ухвалила рішення продовжити санкції, введені ЄС у відповідь на анексію Криму та Севастополя Росією, до 23 червня 2023 року.

Про це повідомила пресслужба Ради ЄС.

Фото: Слово і діло

“ЄС не визнає незаконної анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права, відповідно до заяви Верховного представника з питань закордонних справ та політики безпеки від імені ЄС 16 березня 2020 року”, — йдеться у повідомленні.

Чинні до сьогодні санкції були вперше введені в червні 2014 року. Вони включали заборону на ввезення в ЄС продукції з незаконно анексованого Криму або Севастополя, а також заборону інфраструктурних або фінансових інвестицій та туристичних послуг з незаконно анексованого Криму або Севастополя. 

ЄС залишається непохитним у своїй прихильності до суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів та відданий повній реалізації своєї політики невизнання.

Нагадаємо, Комітет міністрів Ради Європи засудив порушення прав людини тимчасовою окупаційною владою РФ у Криму. Крім того, члени комітету висловили стурбованість через те, що РФ продовжує відмовляти у безперешкодному доступі до Криму Комісара з прав людини та представників інших правозахисних організацій. 

Члени комітету також засудили збройну агресію РФ проти України, зазначаючи, що вона невиправдана і неспровокована. Вони закликали Росію припинити війну, вивести війська з території України та почати перемовини про мир, дотримуватися вимог міжнародного гуманітарного права, звільнити незаконно затриманих і припинити порушення прав людини у Криму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter