ЄС продовжить персональні санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності України

Дата: 04 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Посли країн Євросоюзу вирішили продовжити на пів року персональні санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності України.

Про це розповів кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк.

Заборону на візи та заморожування активів стосовно 175 росіян і сепаратистів, а також обмеження щодо 44 компаній вирішили продовжити, адже їхній термін спливає 15 березня. Водночас посли ЄС ухвалили скасувати санкції проти експрем’єра України Миколи Азарова та колишнього міністра енергетики Едуарда Ставицького. Водночас активи колишнього президента Віктора Януковича та ще вісьмох осіб у ЄС вирішили й далі залишити замороженими. Таке ж рішення, проте з терміном дії в пів року, ухвалили й щодо сина ексочільника України Олександра Януковича. 

Нагадаємо, що нещодавно президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік санкції проти Росії, запроваджені через ситуацію в Україні, зокрема окупацію Криму, назвавши дії РФ надзвичайною загрозою нацбезпеці і зовнішній політиці США.

Відомо, що Україна, США та ЄС наразі запровадили санкції стосовно 1 270 підприємств, політичних та мілітарних організацій через російську агресію проти України. Водночас, на думку експертів, Україна непрозоро та непрофесійно формує санкції проти Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter