Ялтинський журналіст Сардико відсидів три доби адмінарешту в Саках

Дата: 23 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Ялтинський журналіст і активіст Сергій Сардико повідомив, що провів три доби в ізоляторі тимчасового тримання (ІТТ) у Саках після рішення незаконного “Ялтинського міського суду” про адміністративний арешт щодо нього.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці

Сергій Сардико

“За шість із половиною років у Ялті не побудували ІТТ. І коли в Алушті немає місць, то заарештованих розкидають по всьому Криму! Мене відвезли в Саки”, – написав Сардико.

Інших деталей він не повідомив.

У неділю завершився термін триденного арешту активіста за звинуваченням у “дрібному хуліганстві”.

Раніше чоловік розповів про звинувачення місцевої влади на його адресу. Справа дійшла до суду, який мав відбутися 19 листопада, пізніше журналіст повідомив, що засідання перенесли.

Але потім з’явилась інформація, що ввечері 19 листопада в Ялті все ж таки відбувся суд, який ухвалив стосовно журналіста рішення про адміністративний арешт на три доби. Після цього чоловіка відвезли, але, куди саме, не повідомлялося. Пізніше син журналіста повідомив про деякі подробиці арешту Сардика.

За інформацією видання “Аргументы недели. Крым”, інцидент, через який на Сардика подали до суду, стався 7 листопада, коли він, зустрівши “заступника голови адміністрації”, намагався привернути увагу до несанкціонованої торгівлі. Згідно з протоколом “поліції”, журналіст “у присутності громадян висловлювався грубою нецензурною лайкою, образливо чіплявся до громадян, чим висловлював явну неповагу до суспільства і порушив громадський порядок, тобто скоїв правопорушення, що передбачає адміністративну відповідальність за ч. 1 ст. 20.1 КпАП Росії”.

На сторінці незаконної адміністрації Ялти не з’явилось інформації про позов проти журналіста.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter