Ялтинський журналіст готує апеляцію після його триденного арешту

Дата: 24 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Ялтинський журналіст і активіст Сергій Сардико планує оскаржити адміністративний арешт, який йому довелося відбувати в ІТТ у Саках за рішенням незаконного “Ялтинського міського суду”.

Про це він розповів в інтерв’ю “Крим.Реалії“.

Сергій Сардико

За його словами, захист уже працює над апеляційною скаргою, яку планує подати найближчим часом.

“Цей “серіал” ще не завершений, – прокоментував журналіст, – у ньому буде ще багато епізодів”.

Рішення “суду” про арешт Сардико називає “незрівнянно важким” покаранням. Як аргумент він згадує про інцидент, що стався з так званою головою ялтинського виборчкому Ольгою Фатєєвою. Як пояснив Сардико, в лютому цього року вона, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, потрапила в ДТП. Жінці присудили штраф. А в його випадку штрафом не обмежилися.

Сардико намагається порахувати, скільки бюджетних коштів витратили на те, щоб виконати покарання, і зрозуміти, наскільки такі заходи були еквівалентними нібито скоєному вчинку.

“Порахуйте, скільки коштувало, щоб наряд ППС відвіз мене з Ялти до Сак і повернувся назад? Скільки казенного бензину вони спалили? Скільки коштувало моє утримання в ІТТ? Усі ці предмети гігієни, постільну білизну, харчування – це все теж забезпечувалося за кошт бюджету. Наскільки можна порівняти збиток від того правопорушення, яке я нібито скоїв, з тим, щоб держава витрачала на мене ці гроші?” – розмірковує Сардико.

Нагадаємо, 19 листопада “Ялтинський міський суд” ухвалив щодо журналіста рішення про адміністративний арешт на три доби. Згідно з даними поліцейського протоколу, складеного стосовно чоловіка, який опублікували місцеві ЗМІ, йдеться про його конфлікт із ялтинським посадовцем.

Сергія Сардика занесено до санкційного списку, затвердженого в травні 2020 року президентом України Володимиром Зеленським, що містить санкції проти 377 фізосіб, частина з яких живе в тимчасово окупованому Росією Криму. Обмежувальні заходи щодо них на материковій частині України запроваджено на три роки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter