Ялтинську активістку Людвіку Пападопулу посадили під домашній арешт до початку вересня

Дата: 06 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Так званий “Київський районний суд” Сімферополя відправив під домашній арешт до 5 вересня ялтинську активістку Людвіку Пападопулу.

Про це повідомили у Кримській правозахисній групі. 

Людвіка Пападопулу

Рішення виніс “суддя” Андрій Миколайович Долгополов. За інформацією адвокатів, активістці також заборонили “певні дії за адресою проживання”, а саме – користуватися мобільною мережею Інтернет. Активістку звинувачують за статтею “Наклеп, що міститься в публічному виступі”. 

Пападопулу затримали опівночі 5 серпня на адмінкордоні з Херсонською областю в Армянську. Зранку російські силовики вирішили доставити її у “Головне управління слідчого комітету” у Сімферополі через те, що вона, начебто, знаходиться у розшуку. 

На початку року силовики обшукали будинок жінки у Ялті в межах кримінальної справи про “наклеп в ЗМІ або в інтернеті”. Справу відкрили за рік до цього на основі клопотання “начальника” “Судового департаменту Криму” Керима Акуєва.

Приводом став допис в фейсбук-групі “Дошка ганьби чиновників Криму” від 12 серпня 2019 року. У ньому йшлося про захоплення санаторію “Парус” в Ялті, до якого, за словами місцевих жителів, мали відношення люди Акуєва. Він побачив у цьому дописі ознаки наклепу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter