“Я таких, як ти, хаваю на сніданок”: франківець записав погрози поліції в місцевому відділку

Дата: 04 Червня 2020
A+ A- Підписатися

В Івано-Франківську місцевий житель записав на диктофон погрози, які лунали на його адресу від поліцейських з місцевого відділку. 

Про це повідомляє видання “Галки”, якому батько одного із затриманих передав записи. 

30 травня місцева поліція затримала на вулиці двох юнаків, яких звинуватили в порушенні громадського порядку. Правоохоронці побачили, як хлопці, перебуваючи в компанії, б’ються між собою, а тому затримали їх та відвезли до відділку поліції. Затримані пояснювали, що не билися, а сперечалися і жартома імітували бійку та не мають претензій один до одного, однак на них вирішили скласти адмінматеріали. 

За словами потерпілих, коли їх доставили у відділок, поліцейські почали їх бити, принижувати, роздягли до білизни, а також узяли відбитки пальців та сфотографували татуювання на тілі. Коли хлопці відмовилися підписувати підготовлені поліцейськими документи, то почули таке: 

“Я тебе спущу на землю, ти, сопля ти йо****, я таких, як ти, хаваю на сніданок і зразу виси***, на***. Ти усьок, бл***? Щінок, нах**. Ти підпишеш, на**й, бл**ь, ти таке підпишеш, шо о****ш на**й. Тут ше не такі підписували. Дивися, спортсмен нев*****я… Ше не такі підписували, бл**ь, дивися, на***, спортсмен нев*****я, на**й, я тебе як пере**у, ти ох***ш, тут ще не такі ригали”.

На коментар одного з хлопців, що з такою поліцією вони не почувають себе безпечно, пролунала відповідь фігуранта запису:

“…Ви, два пітуха, один одному дали в писок: посторонні на це дивляться. Як ти думаєш? Ви, діти-європейці, які рвалися в Європу… Рвали Майдани… Скажи мені, ти, дикар ти йоб*****, на***, де ти хочеш жити, ти, су** бл***? Тобі жити десь у Верховинському районі, там, де ведмеді ходять, ти, дічь, бл***, ти ще розказуєш про тут безпеку? Ти, щенок йоб****. Я через таких, як ти, життя не видів, посивів через вас, уродів, таких, як ви. Ти, сопляк йоб****, щінок засцєтий”.

Батько затриманого 17-річного хлопця також розповів про поведінку поліції. Виявилося, що, коли той приїхав до відділку, правоохоронці відмовлялися назватися та повідомити, чому затримали юнаків. 

Наразі аудіозаписи розмови поліції з юнаками батько передав до прокуратури, інспекції внутрішніх розслідувань поліції та керівнику прикарпатської поліції Володимиру Голубошу. Він просить дати оцінку діям правоохоронців. 

Водночас у поліції Івано-Франківщини повідомили, що за цим фактом уже розпочато службове розслідування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter