“Я навіть не знаю, що вони мені кололи”: Бекіров розповів про час, проведений в ув’язненні

Дата: 12 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Російські лікарі, які обстежували нещодавно звільненого політв’язня Едема Бекірова під час його ув’язнення, робили заключення про його стан здоров’я тільки після консультацій з співробітниками ФСБ. 

Про це він розповів у інтерв’ю для “Крим.Реалії”.

Відомо, що Бекірову, який має першу групу інвалідності та цукровий діабет, у СІЗО Сімферополя кололи інсулін декілька разів на добу. Проте політв’язень розповідає, що досі не може зрозуміти, який саме препарат приймав: 

“Коли почали колоти інсулін, організм відразу зреагував. Хоча я навіть і не знаю, що саме вони кололи. Губи опухали так, що падали на підборіддя, тіло покривалося висипом. Вони і самі були в шоці від цього”.

Бекіров розповів, що не тільки лікарі були залежними від російських силовиків. Судді, які неодноразово приймали рішення щодо подовження терміну тримання під вартою для активіста, не зважали на слова захисту Бекірова і також слухали тільки співробітників ФСБ. 

“Прокурори заглядають в рот слідчому ФСБ. Він скаже: «Продовжити на два місяці», і ті відразу: «Так, ми підтримуємо». Що б адвокати ні пред’являли, суду по барабану. Я вже не соромився говорити, що про це думаю, вставав, називав владу клоунами, адвокати, навіть бувало, зупиняли, особливо на останніх засіданнях”, – розповідає колишній бранець Кремля. 

Щодо самої справи, то Бекіров каже, що російські силовики навіть не старались працювати над фальсифікацією доказів. 

“Справа сфабрикована дуже по-тупому, ні в чому не сходилося, ні в одному доказі. Я говорив слідчому: «Романець, ти, напевно, в школі двієчником був?» Сміється: «Чому так вважаєте?» «Тому що ти справу так сфабрикував. Діти в першому класі твір складніший пишуть”, – ділиться спогадами Бекіров. 

Як відомо, жителя селища Новоолексіївка Херсонської області Едема Бекірова російські силовики затримали на в’їзді до Криму наприкінці минулого року. Він прямував до півострова для відвідування 78-річної матері та родичів. Російські силовики закидали чоловіку розповсюдження і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter