Wizz Air вибачилася після того, як з літака компанії вигнали українського військового з протезом

Дата: 10 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В аеропорту Тель-Авіва з рейсу літака угорської компанії Wizz Air до Варшави висадили українського ветерана, який має протез. У компанії перепросили за інцидент та переконують, що зробили це задля безпеки.

Таке повідомлення з’явилося на сторінці Wizz Air у твіттері. 

Скриншот відео

Про інцидент дізнались із відео, що почало ширитись у тіктоку. На ньому видно, як чоловіка на милицях виводять з літака стюардеси під коментарі інших пасажирів. 

Автор відео розповів, що ветеран не зміг сісти на місце через протез, тож йому довелося півтори години стояти, спираючись на милиці, поки екіпаж намагався владнати ситуацію. Пасажир лікарка, який фільмував, каже, що через півтори години військовий упав та розбив руки, а персонал нібито називав його “неадекватним”

“Він казав, що втратив ногу на війні та приїхав на лікування. Казав, що повертається до рідних в Україну. Все, що вони йому відповідали: “Ми намагаємося розв’язати проблему / що ви приймали?” – пригадує автор ролика. 

У поясненні компанії щодо інциденту йдеться про те, що для екіпажу “безпека є пріоритетом номер один, тому він відповідальний за те, щоб усі пасажири були готові до перельоту або ж мали супровід для допомоги”. 

“У цьому разі це було важке, але необхідне рішення, ухвалене з огляду на безпеку пасажира. Йому надали воду і місце, щоб сидіти в очікуванні допомоги від персоналу аеропорту”, — заявили у Wizz Air.

На ситуацію вже зреагувало українське МЗС. Речник відомства Олег Ніколенко каже, що посадовців засмутила новина, втім формальних звернень від потерпілого вони поки не отримували. 

“Просимо українського ветерана вийти на зв’язок до МЗС або Посольства України в Ізраїлі… Якщо підтвердиться порушення, докладемо максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України”, – написав він у фейсбуку. 

Нагадаємо, що торік медіа розповідали про плани Wizz Air відновити рейси до Москви, втім нині на сайті компанії є такий напрямок, однак немає дат вильотів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter