Випускники з окупованих територій можуть вступити у виші до 29 вересня

Дата: 14 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Випускники шкіл з тимчасово окупованих територій та прифронтових зон можуть вступити до закладів фахової передвищої освіти до 29 вересня.

Про це розповіли в Міністерстві освіти і науки.

“МОН інформує, що вступна кампанія для вступників з тимчасово окупованих територій та особливо небезпечних територій України триває. Відповідний лист надіслано керівникам закладів фахової передвищої та вищої освіти сьогодні, 13 вересня 2022 року”, – мовиться в повідомленні.

Прийняття заяв та проведення вступних випробувань, які містять співбесіди та творчі конкурси, можуть відбуватися впродовж усієї вступної кампанії до кінцевого терміну.

Точний графік кожен заклад освіти визначає самостійно.

У Міносвіти повідомили, що університетам для таких абітурієнтів дали можливість створити небюджетні конкурси, які не потребують попереднього погодження з міністерством.

Серед іншого у вступників із прифронтових та окупованих територій є можливість потрапити на бюджетне навчання з отриманням стипендії. Але лише за умови наявності незайнятих бюджетних місць з основної вступної кампанії.

“Реалізація завершального етапу здійснюється шляхом переведення на вакантні місця державного, регіонального замовлення осіб, які зараховані на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб. Переведення цієї категорії вступників відбувається не пізніше 15:00 30 вересня”, – зазначили в МОН.

Відомо, що станом на 13 вересня на бакалаврат на базі середньої освіти у 2022 році зарахували понад 131 тисячу студентів. 56 тисяч вступили на бюджет, а 75 тисяч – на контракт.

Нагадаємо, в Україні запрацював чат-бот, який допоможе отримати відповіді на запитання щодо цьогорічного вступу до закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter