Викрадений окупантами на Херсонщині ЛГБТ-активіст Олексій Полухін вийшов на зв’язок – медіа

Дата: 18 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Викрадений окупантами на Херсонщині екоактивіст, активіст ЛГБТ Олексій Полухін вийшов на зв’язок. 

Про це повідомили на сторінці “ЛГБТ новини 24/7” у фейсбуку. 

Олексій Полухін. Фото із соцмереж

Згідно з повідомленням у соцмережі, вони розмовляли з Полухіним, дізналися, що він звільнений, а також уточнили в нього подробиці його викрадення.

Наводимо текст розмови, оприлюднений на сторінці “ЛГБТ новини 24/7”, повністю:

– Олексію, доброго дня!

– Доброго.

– Раді, що ви знову з нами.

– Дякую, мої любі.

– Більшості наших (ваших) читачів та іншим цікаво, за що вас схопили ЗС РФ?

– Я у двох словах можу розповісти. Мені не все можна розповідати. Мене зупинили на блокпості (місце розташування повідомляти не можна): перевірка документів та телефона. У телефоні було все проти мене, щоб мене заарештувати (за законами РФ: місця дислокації військових, блокпостів, пересування колон). Ставилися до мене в ІТТ, як на диво, добре, добре годували, не били.

– Як вони відреагували на те, що ви належите до ЛГБТКІ+-спільноти?

– Відреагували трохи гомофобно, але мене дуже здивувало те, що вони намагалися бути толерантними.

– Олексію, ми знаємо, що вам не все можна розповідати. Тому краще від гріха подалі завершимо інтерв’ю. Ми дуже раді, що ви звільнилися та знову з нами. Будьте обережні та бажаємо вам сил.

Також у повідомленні уточнили, що сторінка і телеграм-канал “ЛГБТ новини 24/7”, засновником якого є активіст, повернеться до постійного графіку роботи, але без новин війни, доки Херсонщина в окупації.

Наразі профіль активіста закритий, тож уточнити інформацію особисто в активіста поки не вдалося.

Олексій Полухін – активіст ЛГБТ-спільноти, волонтер, організатор маршу за тварин у Херсоні. Після початку повномасштабного вторгнення Росії лишився в місті та допомагав в ініціативах, що надавали гуманітарну допомогу місцевим жителям.

На зв’язок з друзями та рідними перестав виходити 8–9 травня. За даними джерел Центру прав людини ZMINA, 11 травня Полухіна могли бачити в громадському транспорті, однак їхав він нетиповим для себе маршрутом. Тоді його друзі висловили припущення, що в такий спосіб волонтер намагався уникнути переслідування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter