Викладач Тернопільського вишу спростовує звинувачення в сексизмі і каже, що його слова “вирвали з контексту”

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Викладач Тернопільського національного педагогічного університету ім. Володимира Гнатюка Володимир Кравець, якого напередодні звинуватили у сексизмі та віктимізації постраждалих від насильства, заявив, що “ніколи не ображав жінок”, а уривки з його лекції, які викликали обурення в студентів, нібито були “вирвані з контексту”.

Про це викладач сказав у коментарі hromadske.

Фото: За Збручем

Кравець сказав, що може перепросити, однак “поки що не знає, за що”.

“Я вам спеціально спрямував прочитані лекції. І де ж там сексизм?” — заявив Кравець.

Крім того, він каже, що знає про те, що на нього скаржилися, бо говорив про це зі студентами. Утім, за його словами, після двох пар студенти “аплодували йому стоячи”.

Нагадаємо, що напередодні одна зі студенток, на імʼя Юлія, опублікувала в тіктоку допис, де розповіла, що Володимир Кравець поширював на занятті сексистські й стереотипні наративи про жінок – розповідав, що дівчата самі “провокують зґвалтування”, а також ділився роздумами про “несподівану жіночу логіку”. Це відбувалося в межах дисципліни “Педагогіка: підготовка молоді до сімейного життя”. 

Дівчина виклала в тіктоку кадри з презентації, яку Кравець показував студентам. Поміж іншим у ній зазначалося, що “дівчата самі провокують зґвалтування”, а чоловіки й жінки нібито “часто по-різному розуміють згоду на секс”.

Дівчина також поділилася своїми нотатками, у яких записувала “цитати” викладача. Так, Кравець жартував про те, що жінки, щоб не переживати вимкнули вони праску чи ні, беруть її з собою на роботу. Крім того, неодноразово лунали і жарти з сексуальним підтекстом та мізогінні твердження на зразок: “Якщо у жінки місячні – її треба відсилати в ліс”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter