Вихователі прийомних дітей та дитбудинки можуть втратити право на опіку за відмову від евакуації – уряд

Дата: 23 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Сім’ї, а також патронатні вихователі та дитячі будинки, які виховують прийомних дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування, можуть втратити право на опіку, якщо наражатимуть  вихованців на великий ризик та відмовлятимуться від обов’язкової евакуації.

Як передає Урядовий портал, про це йдеться в постанові, яку ухвалив сьогодні Кабінет Міністрів.

Ініціатором документа, який було підготовлено на виконання рішення засідання Координаційного штабу з обов’язкової евакуації населення Донецької області, виступило Мінреінтеграції.

Зазначається, що долі дітей, вихователі яких будуть позбавлені опіки, держава доручить відповідальнішим вихователям – вже в безпечних регіонах, куди їх евакуюють.

Заклади чи вихователів визначатиме Нацсоцслужба – на підставі інформації місцевих держадміністрацій, органів місцевого самоврядування про наявність у згаданих районах прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей патронатних вихователів, закладів, у яких передбачається цілодобове перебування дітей.

В уряді нагадують, що наразі триває обов’язкова евакуація з Донецької області. Із 2 серпня, коли вона розпочалася, до безпечних регіонів уже виїхало близько 10 тис. мирних громадян. Координаційний штаб з евакуації очолює віцепрем’єрка Ірина Верещук.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter