В’єтнамець проведе п’ять років за ґратами через поширення коронавірусу

Дата: 07 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

У В’єтнамі місцевого жителя засудили до п’яти років позбавлення волі за порушення карантину і поширення коронавірусу. 

Про це повідомляє BBC.

Фото: Thanh Nien

28-річного Ле Ван Трі визнали винним у “переданні небезпечної інфекційної хвороби” восьми особам. У липні він поїхав на мотоциклі з найбільшого міста країни Хошиміна до себе на батьківщину, у провінцію Камау, що на півдні. Там засуджений збрехав у медичній декларації про свої нещодавні поїздки, а також не дотримувався правил ізоляції.

На той момент влада регіону вимагала, щоб кожен, хто приїхав з інших провінцій, ішов на самоізоляцію на 21 день. 

Слідство встановило, що чоловік заразив членів своєї сім’ї та працівників центру соцзабезпечення, який він відвідував. Як повідомляє The Guardian, Ле Ван Трі став не першою людиною в країні, яка отримала реальний термін ув’язнення за поширення ковіду. Так, ще двох осіб відправили до в’язниці на 18 місяців і два роки за тими ж звинуваченнями.

В’єтнам одним з перших у світі запровадив карантин через коронавірус – ще в січні минулого року. Однак з червня 2021-го в країні триває спалах, спричинений, зокрема, штамом “Дельта”. Загалом у країні вже виявили понад 530 000 випадків хвороби, а 13 300 стали летальними. 

Навесні минулого року в Україні також запровадили штрафи за порушення правил карантину, а якщо воно призвело до поширення хвороби, то відповідальні можуть потрапити до в’язниці на три роки. Водночас наразі інформація щодо таких випадків не відома. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter