Видання, яке викрило листування “слуги народу” із секс-працівницею, заявило про тиск з боку Яременка

Дата: 31 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Видання “Букви”, що напередодні показало листування народного депутата від фракції “Слуга народу” Богдана Яременка із секс-працівницею, яке він вів прямо в сесійній залі, заявило про тиск із боку нардепа. 

Заяву про неприпустимість тиску на медіа видання опублікувало на власному сайті.

Листування нардепа

Інцидент із Яременком стався 30 жовтня. Тоді фотокореспондент медіа зафіксував, як нардеп у залі парламенту в робочий час листувався із секс-працівницею щодо зустрічі. Після публікації новини інформація широко розійшлася українськими медіа. Так, про випадок написали “Українська правда”, українська служба BBC та десятки інших. 

Спочатку Яременко сказав, що листування було жартом і він нібито намагався розіграти журналістів, проте пізніше депутат зізнався, що справді вів листування із секс-працівницею та вибачився перед дружиною, дітьми, фракцією та президентом Зеленським. 

Не всі рішення бувають однаковими вдалими.Я вилучив попередній пост і хочу вибачитися перед усіма, кому своїм необдуманим вчинком створив проблеми:від дружини і дітей до фракції і президента.

Gepostet von Богдан Яременко am Mittwoch, 30. Oktober 2019

Згодом нардеп у коментарі виданню LB.ua почав погрожувати журналістам судом. 

“Є стаття в Кримінальному кодексі за втручання в особисте життя. Тому тут я радив би парламентським фотокореспондентам бути теж уважніше, що вони роблять. Тому що на якійсь стадії це може викликати реакцію у відповідь. Те, що так робили журналісти в минулих скликаннях, не означає, що вони не порушували закон. Чи можемо попрацювати в суді. Я готовий дати журналісту сфотографувати мій телефон, а потім піти з ним до суду для експерименту”, – сказав він.

У редакції видання ці слова розцінили як тиск і звернулися до керівництва фракції “Слуга народу” й особисто до президента Володимира Зеленського, аби ті засудили таку позицію Яременка та провели  відповідну роботу серед представників партії  для недопущення будь-яких висловлювань або дій, спрямованих на обмеження діяльності незалежних ЗМІ в Україні.

“Народний депутат, перебуваючи в стінах Верховної Ради України, є публічною особою, представляючи інтереси громадян України в парламенті. З огляду на це обов’язком ЗМІ є інформувати суспільство про те, чим займається депутат у свій робочий час, перебуваючи на своєму робочому місці”, – нагадали журналісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter