“Вибили зуби та робили “ластівку” до втрати свідомості”: активісти розповіли про катування в поліції Ужгорода

Дата: 19 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Прокуратура Закарпатської області почала розслідування за фактами про катування двох мешканців Ужгорода в місцевому відділку поліції. 

Про це повідомляє пресслужба відомства. 

Gepostet von Олександр Пересоляк am Montag, 16. September 2019

Обережно! Відео містить фрагменти з описами катувань 

Про катування поліцейських повідомив на своїй сторінці у фейсбуку активіст Олександр Пересоляк. За його словами, до нього звернувся один з потерпілих Ігор Гарматій, якого разом з другом у відділку катували, щоб отримати в такий спосіб докази крадіжок.

“Йому вибили зуби битою та робили “ластівку” і Cпосіб катування, під час якого людині сковують наручниками руки і ноги за спиною та підвішують. Людину водночас можуть бити або просто тримати в цьому положенні годинами. , через що він втратив свідомість. Після цього прикували наручниками до батереї. Як сказав Ваня, він відкрив наручники і вискочив з четвертого поверху міськвідділу, втік додому з одним наручником”, – розповідає активіст. 

Гестапо або Ужгородський відділ поліції Віталія Мацоли?До нас з Іван Іванович Данацко звернувся Ігор Гарматій, який…

Gepostet von Олександр Пересоляк am Montag, 16. September 2019

Після катувань Іван вирушив до лікарні. За словами Пересоляка, в чоловіка виявили порвану селезінку та сечовий міхур, а також переломи обох рук і зміщення таза. 

Наразі прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за статтею “Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу”. Розслідувати злочин будуть слідчі ДБР у Львові. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter