Вибухи в Криму спричинили серйозну паніку серед росіян на півострові – Крим SOS

Дата: 10 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Вибухи в Криму спричинили серйозну паніку серед росіян на півострові. Ймовірно, це спровокує їх активний виїзд із півострова.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова правління КримSOS Денис Савченко.

Фото: Радіо Свобода

“Вибухи викликали серйозну паніку з боку росіян, які там відпочивали або проживають. Офіційно про евакуацію повідомлено не було. Новофедорівку і Новомихайлівку, які дуже близько розташовані до військового аеродрому, закрили на в’їзд. Виїхати звідти можна”, повідомив він.

Савченко зазначив, що після вибуху з’явилися затори на виїздах з Новофедорівки, Новомихайлівки та Сак. Також вони були на ділянці траси Євпаторія – Сімферополь. 

“Я думаю, що панічні настрої призведуть до активного виїзду. Проблем із виїздом через Кримський міст не має виникнути”, сказав він.

За його словами, запровадження на півострові жовтого рівня терористичної загрози буде використане для того, щоб переслідувати нелояльне до влади населення, а це етнічні українці й кримські татари.

“Останні декілька років є тенденція, що громадян, які проживають на тимчасово окупованій території Криму позбавляли власності на житло. Останні події і тактика окупаційної влади можуть призвести до негативних наслідків, до переслідувань, до порушень прав людини проти цивільного населення”, додав Савченко.

Представник КримSOS зазначив, що протягом усього періоду окупації відстежується дуже серйозний спад зацікавленості до туристичної зони Криму.

Нагадаємо, що напередодні в тимчасово окупованому Криму чули вибухи в районі військового аеродрому в селищі міського типу Новофедорівка. Жителі населеного пункту чули вибухи та бачили дим, що підіймався з території російської військової бази. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter