Вибори в ОРДЛО можуть відбутися тільки за українськими законами – голова ОБСЄ

Дата: 17 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Вибори на тимчасово окупованих частинах Донецької та Луганської областей  можуть пройти тільки у вільних умовах і за українськими законами.

Про це в інтерв’ю BBC повідомив голова ОБСЄ Мірослав Лайчак.

Мірослав Лайчак

На сьогодні, за його словами, передумов для проведення “вільних виборів за українським законодавством” на територіях, непідконтрольних українському уряду, немає. 

“Я думаю, що вільні вибори можуть пройти тільки у вільних умовах і, звичайно, за українськими законами, за спостереження з боку міжнародних спостерігачів – ОБСЄ, інших міжнародних організацій, тобто в системі української юрисдикції. Тільки після цього, коли ми досягнемо такої ситуації, ми зможемо організувати вибори і назвати їх вільними”, – зазначив політик. 

Раніше Лайчак на щорічному форумі “Ялтинської європейської стратегії” (YES) казав, що Україні в питанні врегулювання конфлікту на Донбасі слід використати так званий план Штайнмайєра і Згідно з ним на окупованих територіях Донбасу мають відбутися місцеві вибори і відведення військ. Після того як ОБСЄ визнає вибори легітимними, пропонується внести зміни до Конституції і закріпити особливий статус Донбасу, а вже потім передбачається виведення військ з української території і встановлення контролю України над кордоном з Росією.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter