В’язниця з конфіскацією майна світить судді, яка вважає обстріли цивільних українців “економією РФ високоточних ракет”

Дата: 05 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Підозру у виправдуванні збройної агресії Росії проти України, а також визнанні правомірною окупації частини території України, вчиненого службовою особою, повідомили керівниці суду одного з районів Черкаської області. 

Про це розповіли в ДБР. 

На підтвердження своїх підозр правоохоронці виклали записи особистих телефонних розмов судді з колегами та друзями. 

У них вона серед іншого називала захоплені території України “визволеними”, російських окупантів – “нашими”, визнавала окупований Крим, де зустрічала новий, 2023 рік, частиною Росії, пояснювала російську агресію стратегічною важливістю півострова для РФ, а також звинувачувала ЗСУ в агресії проти мирних українців.

Російські ракетні удари по цивільних суддя трактувала як “економію РФ високоточних ракет”, а також багато висловлювалася щодо Маріуполя. На її думку, місто обстрілювали українські військові, а не росіяни. 

“Вона стверджувала, що українські снайпери стріляли в людей, а українська армія використовувала населення як “живий щит”, не випускаючи їх з міста, виганяла з власних квартир, кидала гранати в підвали через те, що люди розмовляли російською мовою. Посадовиця також заперечувала викрадення й вивезення дітей з тимчасово окупованих територій України”, – кажуть детективи. 

Санкція інкримінованої посадовиці статті передбачає позбавлення волі до восьми років з конфіскацією майна.

Імені підозрюваної не називають, але вказують, що раніше вона була суддею Якимівського райсуду в Запорізькій області, проте через окупацію її відрядили до Черкащини. Там її спочатку призначили суддею, а потім обрали головою районного суду.

Медіа, посилаючись на власні джерела, кажуть, що йдеться про суддю Світлану Федорець

Нагадаємо, що під варту взяли голову Полтавського райсуду, яка могла працювати на ФСБ і зливати дані про захисників Маріуполя. На початку повномасштабного вторгнення Росії жінка була в Бердянську. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter