Втікати “Беркуту” після Майдану допомагав керівник організації “афганців”

Дата: 27 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Виводити бійців “Беркуту” з Києва після Революції гідності та знищувати зброю, з якої розстрілювали євромаданівців,  допомагав керівник ГО “Ніхто крім нас” Олександр Ковальов.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив народний депутат Володимир Ар’єв.

“Ось персони, які підозрюються у виводі “Беркута” з Києва та знищенні засобів вбивства Небесної Сотні. Слідство має версію, що на прохання кривавого міністра МВС Захарченка беркутят-убивць вивели з революційного Києва ці двоє колишніх афганців з організації “Ніхто крім нас” – Чобітько (на фото з колорадською стрічкою) та власник хіпстерської бороди Олександр Ковальов, сепар за поглядами і голова міської організації “Ніхто крім нас” у Києві (на фото – біля Донецької ОДА під час захоплення будівлі терористами). Володів незаконними копанками в Донецькій області. Він і заховав цю зброю”, – зазначив Ар’єв.

За його словами, Ковальов останнім часом перебував у Києві, жив на бульварі Лесі Українки, їздив на позашляховику з номерами АА4004ВР. Інші “помічники” зараз опрацьовуються.

“Найприкріше те, що вони теж стояли на Майдані, хоча, швидше за все, у якості кротів тодішнього МВС. Оприлюднюю ці дані після того, як голова слідчої групи Горбатюк сам їх і розкрив”, – додав народний депутат.

Раніше керівник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в інтерв’ю LB.ua повідомив, що втечі більшості беркутівців після Революції гідності і приховуванню зброї розформованого спецпідрозділу “Беркут” сприяв один з керівників громадської організації “Ніхто крім нас”, яка об’єднує учасників бойових дій в Афганістані.

Згодом у ГО “Ніхто крім нас” підтвердили, що в допомозі бійцям “Беркута” позбутися зброї і вийти з Києва підозрюють керівника організації Олександра Ковальова.

Водночас голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький розказав в інтерв’ю Укрінформу, що йому уже давно відомо про причетність Ковальова до втечі “чорної роти” “Беркута”.

“Людина сама собі обирає шлях. Але щоб люди з Майдану рятували тих, хто розстрілював майданівців, – це страшний факт. Мені просто надзвичайно важко емоційно на цю тему говорити. Це просто треба бути моральними виродками вищої проби, щоб таке робити. Бути на Майдані і своєму ворогові таким чином допомагати”, – заявив Червонописький.

Відповідаючи на запитання, які мотиви були у Ковальова допомагати “чорній сотні” “Беркута”, Червонописький припустив, що, скоріш за все, це була давня співпраця зі спецслужбами.

На питання, чи не знає він, де зараз перебуває Ковальов, голова спілки ветеранів Афганістану сказав, що цієї інформації не має: “Не знаю, чи зараз він у Києві”.

Нагадаємо, у причетності до розстрілів учасників мирного протесту 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській в Києві підозрюються  26 “беркутівців”, з них п’ятеро заарештовані, триває судовий розгляд. Не менше 20 “беркутівців” втекли.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter