Усіх затриманих у Криму активістів заарештували до середини травня

Дата: 29 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя в окупованому Криму арештував усіх затриманих під час обшуків кримських татар. 

Про це у Facebook повідомляють активісти “Кримського процесу”. 

Усіх людей заарештували до 15 травня цього року. Активісти зазначають, що всі засідання проходили в закритому режимі, а вироки були ідентичні один одному. 

У свою чергу у світі закликали Росію припинити репресії щодо кримських татар у Криму. Британське посольство в Україні написало в себе у Twitter, що занепокоєне ситуацією:

“Занепокоєні незаконними обшуками та арештами кримських татар російською владою. Ми закликаємо Росію припинити порушення прав людини і переслідування тих, хто виступає проти її незаконної анексії Криму, та негайно звільнити затриманих кримських татар. Крим – це Україна”.

З аналогічним закликом виступили й у США; Держдеп засудив РФ за затримання кримчан, яких звинувачують в участі в “Хізб ут-Тахрір”.

“Ми засуджуємо дії російської окупаційної влади в Криму. Озброєні співробітники ФСБ у масках вдерлися до будинків кримських татар, тероризуючи сім’ї і заарештувавши понад 20 осіб”, – написав прес-секретар заступника Державного департаменту США Роберт Палладіно у Twitter.

Нагадаємо, що під час обшуків в окупованому Криму російські силовики затримали 20 людей. ФСБ провела масові обшуки в межах так званої справи “Хізб ут-Тахрір”. Задля цього силовики навіть оточили цілий мікрорайон у Сімферополі. 28 березня силовики затримали ще трьох активістів, але вже в Ростові. Обшуки в їхніх кримських будинках пройшли без їхньої присутності.

Під будівлею суду, де затриманим обирали запобіжний захід, зібралися люди, але й там російські силовики вирішили затримати одного чоловіка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter