ВРП вирішить, чи призначати суддю Кицюка до Печерського райсуду

Дата: 08 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя вирішить, чи вносити подання президентові про призначення судді Віктора Кицюка, якого підозрювали в переслідуванні учасників “Автомайдану”.

Про це йдеться на сайті ради.

На засіданні 15 жовтня ВРП розглядатиме загалом питання про призначення 10 суддів. Кицюка можуть знову призначити суддею Печерського районного суду міста Києва.

Кицюка позбавила статусу судді у вересні 2017 року. Причиною цього стали неправомірні рішення щодо активістів “Автомайдану”, яких він позбавляв водійських прав. Деякий час Кицюк перебував під домашнім арештом та носив електронний браслет, однак продовжував отримувати заробітну платню та подавати декларації про доходи, де місцем роботи вказував Печерський райсуд. 

Через неправомірні рішення щодо євромайданівців про підозри повідомляли також і іншим колегам Кицюка, зокрема суддям Оксані Царевич та Павлу Вовку.

Нагадаємо, що в червні поточного року КС скасував відповідальність суддів за свідомо неправосудні вироки. Водночас суд відтермінував втрату чинності відповідної статті Кримінального кодексу, а тому за цей час Верховна Рада має погодити нормативне регулювання, встановлене цією статтею, з Конституцією та рішенням КС.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter