ВРП оголосила догану одіозному судді Аблову, який дав згоду на розгін Майдану

Дата: 10 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя відмовилася звільняти з посади суддю Євгена Аблова, який у грудні 2013 року дозволив “Беркуту” розігнати Майдан, натомість оголосить йому сувору догану. 

Про це повідомили на сторінці Фундації DEJURE у фейсбуку. 

UPD: Замість звільнення – сувора (дуже сувора) догана з позбавленням премій, повідомила Halia Chyzhyk.Вища рада…

Gepostet von Фундація DEJURE am Dienstag, 10. Dezember 2019

За словами активістів, ВРП розглядала скаргу Аблова на рішення своєї Дисциплінарної палати з рекомендацією звільнити суддю. І сьогодні члени ВРП одноголосно вирішили підтримати скаргу і не звільняти суддю Аблова, замість цього він дістане догану з позбавленням премій. 

Під час розгляду скарги активісти вийшли на пікет, щоб нагадати про те, що окрім розгону Майдану Аблов причетний до ухвалення рішень щодо так званих “рюкзаків Авакова” і Корупційний скандал довкола міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та його сина Олександра. У 2015 році МВС уклало договори про закупівлю 6 тисяч рюкзаків, які обійшлися держбюджету в майже 17 мільйонів гривень. Журналісти-розслідувачі наголошували, що рюкзаки придбали за завищеними цінами через підприємства, підконтрольні родині Арсена Авакова., вилучення Гостинного двору в Києві з переліку пам’яток архітектури та приватизації й продажу службової квартири за 9 мільйонів гривень.

Але звільнити Аблова вирішили не за це. Друга дисциплінарна палата ВРП рекомендувала звільнити Аблова за те, що він дискредитував діяльність НАБУ на телебаченні та негативно висловився про роботу детектива цього органу.

Як відомо, 9 грудня 2013 Євген Аблов прийняв позов від громадянина, якому барикади на Майдані “перешкоджали вільно пересуватися”. Він просив зобов’язати спецпідрозділ “Беркут” припинити правопорушення щодо блокування доріг. Менш ніж за дві години видав позивачеві ухвалу, якою заборонив “будь-яким особам вчиняти дії щодо блокування будь-яким способом” усіх вулиць, де відбувались акції протесту. Згодом спецпідрозділ “Беркут” та внутрішні війська зробили невдалу спробу штурму Майдану.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter