ВРП просить слідчих розповісти, як просувається справа про знайдене прослуховування в кабінеті судді з Франківщини

Дата: 04 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя звернулася до Офісу генерального прокурора, щоб там надали інформацію щодо розкриття та розслідування справи про знайдений пристрій для прослуховування в кабінеті судді Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області Олега Миговича. 

Про це розповіли у ВРП. 

Будівля Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області. Фото: сайт суду

Суддя Мигович дізнався про пристрій для прослуховування від майстра, який прийшов ремонтувати телевізор. Телевізор суддя купив та встановив у власному кабінеті майже за рік до виявлення пристрою. 

Мигович звернувся до поліції із заявою щодо незаконного придбання, збуту або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації. Матеріали справи передали до СБУ, втім ще в серпні суддя казав, що про результати розслідування йому не було нічого відомо. 

Мигович переконаний, що все, що відбувається, є втручанням у здійснення правосуддя та виявом неповаги до суду.

“Випадки, що мають ознаки кримінальних правопорушень, повинні бути належним чином досліджені правоохоронними органами, а винні особи – притягнуті до передбаченої законом відповідальності”, – нагадують у ВРП. 

Журналісти “Судово-юридичної газети”, розповідаючи про випадок з Миговичем, зазначають, що подібні знахідки є непоодинокими й зазвичай судді підозрюють у таких інцидентах поліцію, СБУ та НАБУ. 

Щодо судді Миговича на сайті НАЗК можна знайти результати перевірки його декларації за 2016 рік. У документі, наприклад, ідеться про недостовірні відомості щодо нерухомості, цінного рухомого майна та неправильні дані в розділі “Доходи, у тому числі подарунки”. 

Нагадаємо, що щонайменше 14% українських журналістів і блогерів стикались із прослуховуванням і стеженням. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter