ВРП позбавила доплат суддю, який зняв арешт із судна в справі крадіжки піску для будівництва Керченського мосту

Дата: 11 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

За скаргою прокурора Автономної Республіки Крим та Севастополя Ігоря Поночовного Вища рада правосуддя (ВРП) оголосила догану і позбавила доплат одеського суддю Анатолія Деруса.

Про це рішення йдеться на сайті ВРП України.

Керченський міст

“Розглянувши дисциплінарну справу, відкриту за скаргою прокурора Автономної Республіки Крим Поночовного І. М., притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Приморського районного суду міста Одеси Деруса Анатолія Володимировича і застосувати до нього дисциплінарні санкції у вигляді суворої догани з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом трьох місяців”, – мовиться в повідомленні.

Прокуратура АРК надіслала скаргу до ВРП у відповідь рішення щодо зняття арешту з російського судна Seabreeze. За даними слідства, човен незаконно видобував пісок на узбережжі Криму для будівництва мосту через Керченську протоку, а суддя Дерус порушив правила підсудності. Арешт майна можливо переглядати там, де розташований орган слідства, тобто на Херсонщині.

Як відомо, у травні 2018 року український суд заарештував російське судно-земснаряд “Печора” в справі про незаконний видобуток піску в тимчасово окупованому Криму. 10 квітня того ж року в межах цього кримінального провадження наклали арешт на судно Seabreeze, що належить російській компанії.

Посадовий оклад судді місцевого суду становить 30 прожиткових мінімумів. Станом на грудень 2020 року це близько 65,7 тисячі гривень. Судді також можуть отримувати доплати за: вислугу років (до 80%); перебування на адміністративній посаді в суді (до 10%); науковий ступінь (до 20%); роботу, що передбачає доступ до державної таємниці (до 10%).

У липні 2020 року Дерус задекларував 266 тисяч гривень зарплати, його середня місячна зарплата за 2019 рік, згідно з декларацією, становила 106 тисяч гривень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter