ВРП не відсторонила суддю, яка не стала карати спійману напідпитку в авто депутатку

Дата: 28 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Вища рада правосуддя відмовилася відкривати провадження проти судді Солом’янського райсуду Світлани Горбатовської, яка закрила справу щодо депутатки, ймовірно, напідпитку затриманої за кермом авто. 

Про це повідомили у Фундації DEJURE.

У квітні поточного року патрульні зупинили авто депутатки Людмили Костенко, бо вона їхала з вимкненими фарами. Поліція запідозрила, що водійка п’яна, але проходити тест вона відмовилась. У машині з депутаткою їхав заступник мера столиці Володимир Слончак, який почав сперечатися з поліцейськими й кинувся на одного з них з кулаками.

Пізніше проти Слончака відкрили кримінальне провадження, а мер повідомив, що звільнив свого заступника. На депутатку Костенко ж поліцейські склали адмінпротокол за ст. 130. 

Справу депутатки розглядала суддя Солом’янського райсуду Світлана Горбатовська. Костенко на засіданні заперечувала, що була п’яною, і пояснила, що відмовилася пройти тест на алкоголь, бо на місці зупинки було багато працівників поліції і вона перебувала у стресовому та виснаженому стані. Суддя визнала її винною, але передала на поруки хлібзаводу та закрила справу. Тобто, як пояснюють активісти, жодного реального покарання Костенко не понесла.
 
Обурені рішенням судді активісти подали до Вищої ради правосуддя скаргу, адже, на їхню думку, такі її дії мали явні ознаки дисциплінарного проступку та очевидно підривають авторитет правосуддя. Однак члени ради не побачили в діях колеги порушення. 
 
Раніше ZMINA розповідала про те, як наприкінці минулого та на початку поточного року Вища рада правосуддя проігнорувала інформацію щодо кричущих порушень з боку трьох суддів і замість покарання відправила їх на пенсію та нагородила почесними грамотами.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter