Впродовж минулої доби війська РФ убили на Донеччині трьох цивільних та поранили ще 14 людей

Дата: 29 Травня 2024
A+ A- Підписатися

За добу, що минула, росіяни вбили трьох жителів Донеччини, ще 14 людей зазнали поранень, серед них – дитина. Після ворожих обстрілів під завалами залишаються люди.

Про це повідомили в поліції області.

“Поліція зафіксувала 2262 влучання… Ворог обстріляв 11 населених пунктів: міста Гірник, Костянтинівка, Краматорськ, Курахове, Селидове, Торецьк, селища Курахівка, Олексієво-Дружківка, села Віролюбівка, Лисівка, Новоселівка Перша”, – йдеться в повідомленні.

Руйнувань зазнали 185 цивільних об’єктів – 138 житлових будинків, адмінбудівлі, церква, підприємство, магазини, пошта, котельні, автомийка, автотранспорт, критична інфраструктура.

На Олексієво-Дружківку окупанти скинули об’ємну детонувальну авіаційну бомбу (ОДАБ-1500). Поранено сім цивільних осіб, серед них – чотирирічний хлопчик. Пошкоджено 103 приватних оселі, 12 цивільних авто, церкву.

Крім того, війська РФ поцілили авіабомбами по багатоповерхівках та адмінбудівлях у місті Торецьк на Донеччині. Відомо щонайменше про двох загиблих і трьох поранених. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Обстріл стався 28 травня, о 18:00. Попередньо, російські війська атакували населений пункт трьома авіабомбами КАБ-250. Унаслідок прямого влучання зруйновано під’їзди у двох багатоповерхових будинках та будівлю підприємства.

Від атаки загинули 63-річний місцевий житель і його дружина. На місці удару тривають рятувальні роботи. Тож остаточна кількість загиблих ще встановлюється.

Також поранень різного ступеня тяжкості зазнали троє жінок віком 24, 53 та 63 роки. Потерпілих доставили до лікарні.

Прокурори розпочали досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, що внаслідок обстрілів російськими військовими 26 травня Донецької області загинули п’ятеро цивільних. Влучання російських снарядів зафіксували в дев’яти населених пунктах: Красногорівці, Кураховому, Лимані, Селидовому, Сіверську, Часовому Яру, а також у селах Північне, Антонівка та Закітне.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter